Integratie

Zoho CRM kan geïntegreerd worden met verschillende systemen. Zoho CRM integratie wordt vaak toegepast met Social Media contactkanalen, back office en kantoorautomatisering systemen. Zoho CRM integratie biedt o.a. website integratie, social media integratie, zoho invoice integratie, google apps for work integratie, MS Outlook integratie.


Integratie met andere ICT systemen

Zoho CRM wordt niet vaak stand-alone gebruikt. Meestal wil men Zoho CRM koppelen aan omgevingen als Social Media contactkanalen, kantoorautomatisering, data warehouse en back office systemen.

Het is goed te weten dat bij Zoho CRM integratie met tal van omgevingen mogelijk is. De verschillende informatiesystemen en soorten koppelingen worden hierna kort toegelicht.


  • Website integratie
  •  Social Media integratie
  •  Zoho Campaigns, email en social media campagne tool
  •  Zoho Invoice, online facturatie
  •  Zoho Projects, online projectmanagement
  •  Google G Suite
  •  MS Outlook

Zoho CRM integratie met contactkanalen

(potentiële) Klanten kiezen vaak uiteenlopende kanalen om met bedrijven in contact te komen. De implementatie van een multi-channel strategie eist dat telefonie, social media, email en website integreren met Zoho CRM. Bij veel aanbieders is een dergelijke integratie niet of lastig mogelijk.


Het Zoho CRM systeem zorgt ervoor dat uw klanten op een consequente manier kunt benaderen en dat essentiële klantinformatie van welk kanaal dan ook wordt opgeslagen.


CRM systemen voor Google Apps

Deze CRM systemen (van Zoho online business applicaties) maken gebruik van de mogelijkheid om volledig met Google Apps te integreren. U kunt hierdoor al uw relaties, sales-trajecten en klant communicatie in de Cloud beheren. Bovendien kunt u dankzij deze online CRM systemen fors op uw IT-kosten besparen en medewerkers effectiever laten samenwerken.

Via de speciale API-key kunnen de gegevens van andere Zoho software worden geïntegreerd. Met XML en JSON is het mogelijk om externe gegevens in Zoho te integreren. Er zijn diverse Apps en plug-ins beschikbaar om Zoho CRM systemen te koppelen. Ook webformulieren kunnen rechtstreeks in de online software worden verwerkt.

Connectie met Zoho CRM systemen verloopt via een beveiligde https-verbinding. De online software is veilig en redundant. Bovendien is het mogelijk om dagelijks, wekelijks of maandelijks een back-up te maken of om op een vast tijdstip data te exporteren. Deze functionaliteit is bij Zoho CRM systemen optioneel. Zoho voldoet aan de privacy wetgeving volgens het EU Safe Harbour principe.


Google CRM

Uw klant correspondentie wordt automatisch opgeslagen onder de juiste contactpersonen binnen Zoho CRM. Verbeter uw productiviteit door de synchronisatie van contacten en het creëren van CRM-accounts waarbij uw mail direct te koppelen is aan Google Apps met Gmail, DRIVE, Agenda, Contacts, Sites. Ook Zoho Projects kan geïntegreerd worden met Google Apps. U kunt direct vanuit Gmail projecten managen en taken uitvoeren die in Zoho Projects worden verwerkt.


Zoho CRM integratie met Google Apps werkt uitstekend.
Deze unieke combinatie van Zoho CRM en Google Apps maakt het makkelijker voor uw bedrijf om samen te werken, te communiceren en informatie te delen, allemaal vanuit de cloud.


Zoho CRM en Google Apps

Als Google Apps specialist kunnen we deze cloud versie van CRM voor bedrijven als online CRM totaaloplossing leveren. Ook aan een koppeling met Outlook, iPhone, iPad en Google Apps is gedacht. Zoho biedt veel voordelen en werkt uitermate gebruikersvriendelijk en doelgericht.​


Google Apps integratie Zoho CRM

Bij veel bedrijven waar Zoho Online CRM in gebruik is, stijgt de arbeidsproductiviteit van buitendienstpersoneel. Dit komt mede dankzij de integratie van Zoho CRM met Google Apps. Ook de efficiëntie van bedrijfsprocessen neemt toe, dit leidt doorgaans tot lagere kosten van het klantmanagement.