By: paul | March 27, 2016

Gebruikers van Zoho CRM Plus hebben toegang tot Zoho Projects. Eind januari van dit jaar kondigde Zoho de nieuwe versie van Zoho Projects aan. Zoho Projects 5 heeft vijf interessante nieuwe functies.

1 Intuitive New User Interface.


De intuïtieve nieuwe User Interface is sneller, grafisch meer aantrekkelijk en door het full-screen design kun je optimaal gebruik maken van Zoho Projects. Daarnaast is ook het gebruikersgemak en de indeling gewijzigd.


-De laatst gewijzigde projecten worden in de top bar getoond, zodat je makkelijker kunt schakelen tussen verschillende projecten.

-Bij het aanpassen van projecten wordt een tab aan de rechterkant getoond, waardoor je bij aanpassingen direct wijzigingen in de context ziet.

-Gantt grafieken en andere rapportages worden gegroepeerd.

2 Better Resource Utilization


Hulpmiddelen kunnen beter worden gebruikt. Een 8 daagse taak kan een soms gehele dagen in beslag nemen, maar soms ook slechts een uur per dag. De duur van de taak is in dagen gelijk, maar het aantal besteedde uren is compleet verschillend. Met Zoho Projects 5 kun je gebruik maken van Werkuren Per Dag. Hierdoor kun je iemand een bepaald aantal uren per dag inplannen. Hierbij kun je zelf aangeven hoe je dit wilt specificeren door bijvoorbeeld een percentage van het aantal werkuren per dag aan te geven, of gewoon het aantal uren in te vullen. Hierdoor kun je een beter inzicht krijgen in het aantal gewerkte uren van elke persoon in de organisatie en of het aantal ingeplande uren behaald is of niet.

3 SLA Automation


Dezer dagen worden er in het bedrijfsleven veelal SLA (Service Level Agreements) contracten afgesloten, waarbij verschillende verplichtingen voor leveranciers worden verwerkt. Veel van deze contracten hebben betrekking op escalalatie procedures en het vinden van een tijdelijke oplossing voor een probleem. Met Zoho Projects 5 kunnen er automatische escalaties worden opgezet om aan de verplichtingen voor de klant te kunnen. Zo kun je bijvoorbeeld als een bepaalde kritieke situatie niet binnen 24 uur opgelost wordt, automatisch een bericht laten sturen naar de desbetreffende manager, zodat die een status update van de situatie krijgt en deze verder kan gaan aanpakken.

4 Additional integration with Finance Apps


Met Zoho Projects 4 konden facturen direct vanuit de timesheets gegenereerd worden. Veel Zoho Project gebruikers maakten hier graag gebruik van en wilden meer. Zoho Projects 5 kan worden verbonden aan Zoho Books, dé administratie app van Zoho. Naast het maken van facturen, kun je bepaalde budgetten aan projecten toewijzen, de kosten bijhouden en wijzigen en complete uitgave rapportages bekijken zonder Projects te hoeven verlaten.

5 Enhanced Chrome Extension


Met de Google Chorme extensie heb je vanuit elk tabblad de mogelijkheid om direct toegang te verkrijgen tot projects. Hierdoor wordt je altijd op de hoogte gehouden van de laatste updates voor bepaalde projecten en kun je meteen actie ondernemen. Daarnaast kun je ook feeds plaatsen, taken creeren en beheren, timesheets bekijken en updaten en bugs melden. Er is ook een screen-grabber toegevoegd, waarmee je een screenshot kunt maken en deze direct met een ingebouwd tekenprogramma kunt bewerken. Hierdoor kun je bijvoorbeeld belangrijke informatie markeren of vertrouwelijke informatie zwart maken.

Category: Blog 

Tags:

Comments:

Be the first to comment ...

Post a Comment

Categories
Tags