De integratie van Zoho met Google Apps for Work is altijd een van de prioriteiten geweest van Zoho. Google+ Hangouts is sinds een half jaar ook geïntegreerd in twee van Google’s populaire apps; Zoho Recruit en Zoho Connect. (Lees hier meer over de integratie van Zoho CRM met Google apps.)


Google+ en Hangouts

Google+ Hangouts is een service van Google, waarmee je live videogesprekken kunt voeren met leveranciers, klanten en collega’s. Met Google+ Hangouts kun je met je computer, telefoon of tablet vergaderingen voeren. Op deze manier kun je zonder ver te hoeven rijden op een snelle en goedkope manier overleggen met klanten, werknemers of partners. Met Google+ Hangouts heb je naast het videochatten ook andere mogelijkheden zoals bijvoorbeeld samen YouTube-video’s te bekijken of bepaalde diagrammen te bespreken.


Integratie van Google+ en Hangouts met Zoho Recruit

Door middel van Google+ Hangouts kunnen telefonische interviews achterwege gelaten worden. Door de koppeling van Google+ Hangouts met Zoho Recruit kunnen recruiters via de kandidaten of interview pagina’s een Google+ Hangout sessie starten met een kandidaat of met meerdere kandidaten tegelijk.


Het starten van een Hangout is een simpele handeling, met één druk op de knop kun je één of verschillende mensen in de conversatie uitnodigen. Hierdoor kunnen makkelijk voor sollicitaties met kandidaten worden gehouden, waarbij de baan specificaties, bedrijfscultuur en andere vragen kunnen worden doorgenomen. Dit kan bedrijven tijd en geld besparen en kan bijdragen om het aantal geschikte kandidaten te verminderen. Dit komt vooral goed uit wanneer sollicitanten ver weg wonen.


Integratie van Google+ en Hangouts met Zoho Connect

Met Zoho Connect kunnen samenwerkingen van de onderneming worden versterkt. Omdat een Hangout gesprek door deze integratie vereenvoudigd wordt, kan er snel contact worden gemaakt met groepen of individuen. Soms kan een snel video gesprek een lange schriftelijke discussie voorkomen. Op deze manier kun je sneller door met andere zaken.